HTML

Sportnemzet

Friss topikok

Hihetetlen teljesítményt nyújtott a magyar úszó-válogatott a 2012-es, hazai rendezésű úszó Eb-n. 26 éremmel végeztünk az éremtáblázat tetején, ráadásul ez abszolút magyar rekord. Ám nem csak sportolóink voltak azok, akik rászolgáltak a dicséretre...

A mesebeli szerda

Valószínűleg örök emlék marad május 24., szerda a magyar sport szerelmeseinek, azoknak, akik délután, munkából vagy iskolából hazaérve az M1-en az úszó Eb-t választották. Persze, egész héten jó magyar módjára gyűjtöttük a nemesfémet, de a szerda különleges volt. Négy arany-, két ezüst- és három bronzérem volt aznap a termés. Ezen a csodás napon csak egyetlen (!) szám, a 100 méteres női hátúszás maradt magyar éremszerző nélkül. Az ember csak kapkodta a fejét, mire kiment megetetni a macskát, lemaradt két győzelemről és még két magyar himnuszról... 
A mindössze 19 éves Bohus Richárd felejthetetlen futamon lett hármas holtversenyben harmadik 50 háton, bronzérmet szerzett még Verrasztó Evelyn és Risztov Éva is, ám utóbbi kettő futamában örvendhettünk két aranynak is. Utóbbit a szintén 19 éves Kapás Boglárka verte meg, előbbit pedig Hosszú Katinka. Biczó Bence és a női 4x200 gyorsúszó váltónk is bezsebelt egy-egy ezüstöt. A maradék két arany pedig Cseh László és Gyurta Dániel markába került, előbbi címvédőként 200 mellen, utóbbi 200 pillangón állhatott Európa tetejére. 

jurta.jpg

10 érmet vártunk

Kiss László szövetségi kapitány tíz érmet várt a verseny előtt. Nyilvánvalóan alacsonyabb számot mondott, mint a reális, nehogy mi, naív nézők csalódjunk. De a tíz akkor sem huszonhat! És amúgy is, hogy csalódnánk tíz magyar éremmel, mikor olyan kevés a sikersportágunk, olyan ritkán látunk érmeket - legalábbis a magyar közvélemény így értékel... Rövidre fogva Kiss valószínűleg legmerészebb álmaiban sem mert volna huszonhat magyar éremre, közte kilenc aranyra gondolni. Sok volt a meglepetés, 4x100-as férfi vegyes váltónk harmadik helye is a nem várt sikerek közé tartozott. És most - teljesen joggal - nagy a boldogság a szövetségben, hogy 2012-re sikerült kiállítani egy olyan vegyes váltót, amiben minden úszásnemre klasszis versenyzőnk van. Bohus Ricsi bronzérme még a versenyzőt is meglepte, olyannyira, hogy az MTV-nek nyilatkozni is nehezen tudott. Remélem, jól fogalmazok akkor, amikor az egész ország nevében szívből gratulálok a csapatnak az emberfeletti teljesítményhez, és sok sikert kívánok az olimpiai felkészülésre, és főleg az olimpiára!

Hátország

És végül még valami, amiről kevesebb szó esett a kelleténél. Az európai szövetség 2011 májusában Antwerpennek ítélte a 2012-es Úszó Európa-bajnokság rendezésének jogát, amit a belgák végül lemondtak. Így 2012 február 16-án mégis Debrecen kapta a lehetőséget. Hát kéremszépen! Három hónap arra, amire a belgák egy évet kaptak volna? És ilyen simán, ennyire színvonalasan megrendezni egy kontinenstornát? Le a kalappal a Magyar Úszó Szövetség és Debrecen előtt! Hihetetlen teljesítmény körülbelül 90 nap alatt ilyen körülményeket teremteni, majd ilyen zökkenőmentesen levezényelni mindezt! Szeretném jelezni mindenkinek, aki megállt sportolóink méltatása után, hogy tessék megnézni, mit csinált Debrecen! 

Címkék: debrecen hosszú katinka cseh lászló gyurta dani úszó eb

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportnemzet.blog.hu/api/trackback/id/tr525810454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása